In 2020 deel ik elke week een gezond product, recept of idee. Deze week een receptje van Rineke Dijkinga, misschien wel nederlands’ meest inspirerende persoon op het gebied van gezonde voeding en de connectie met de natuur. We hebben hem getest en het is een blijvertje! Ingrediënten: 100 gram gezwavelde abrikozen 10 gram cacao ½ theel. kaneel 1 eetl. zachte kokosolie of zachte roomboter van gras gevoerde koetjes Bereiding: Doe de abrikozen in een pannetje in een laagje water (ze moeten net onder staan). Laat ze een kwartiertje staan en laat ze heel langzaam even aan de kook komen. Gooi het grootste deel van het weekwater weg en pureer de abrikozen samen met de olie of roomboter. Laat ze afkoelen en meng er dan de kaneel en rauwe cacaopoeder door. Afgesloten in de koelkast bewaren. Smullen maar!😋 ps. Wist je dat…abrikozen veel kalium bevatten en daarom heel gezond zijn bij stress of een hoge bloeddruk?
0 Comments
Leave a Reply. |
AuthorWrite something about yourself. No need to be fancy, just an overview. Archives
March 2022
Categories |